Řízení města je kolektivní práce

Řízení města, jeho chod a rozhodování není a také nemůže být dílem jednotlivců, či jedné politické strany. Jedná se o kolektivní práci, za niž každý nese svůj díl odpovědnosti. V době nedávno minulé jsme mohli vidět, jak si někteří reprezentanti našeho města či politické strany přivlastňovali úspěchy, kterých se ve volebním období 2010 – 2014 dosáhlo. Jako běžný občan jsme tak mohli nabýt dojmu, že pouze někteří se řízení města věnují tak říkajíc na plný úvazek, a jiní se jen tak vezou. Po zvolení do zastupitelstva města jsme však konečně měli tu možnost vidět, jak celý aparát funguje.

Je potřeba zdůraznit, že veškerá práce je dílem rozsáhlé skupiny lidí, politiků, kteří vytvářejí vize a výkonných úředníků, kteří pro město Otrokovice v rámci městského úřadu pracují. Každý odbor si dennodenně plní své úkoly a předkládá je radě města, která se každé 2 až 3 týdny schází a stanovuje závěry z projednaných materiálů. Rada je složená z koaličních partnerů, kteří se dle nejlepšího vědomí a svědomí snaží najít to nejvhodnější řešení pro město. Následně jsou některé materiály, a to ty, o nichž podle zákona musí rozhodovat zastupitelstvo, podstoupeny zastupitelstvu, které svým hlasováním rozhodne o jejich osudu. Opět se jedná o kolektivní orgán, kde se setkává jak koalice, tak i opozice a je zde prostor si vše prodiskutovat a vznést připomínky.

Závěrem bychom tedy chtěli napsat, že řízení města, jeho chod a rozhodování není a také nemůže být dílem jednotlivců, či jedné politické strany. Jedná se o kolektivní práci, za niž každý nese svůj díl odpovědnosti. Společně městu můžeme přinést peníze z Evropských fondů, ale také můžeme město společně zadlužit.

MO ANO Otrokovice

 

18. 1. 2017