Rozpočet 2017

Přinášíme vám reakci zastupitelů Hnutí ANO na rozpočet města Otrokovice pro rok 2017.

Letošní rozpočet je vyrovnaný a to je dobře. Bez nových velkých investic, se zaměřením na rekonstrukci stávajícího majetku města. Při jeho sestavování byl kladen důraz zejména na další snižování zadlužení města. A to se podařilo. V roce 2016 se snížil dluh o dalších 33,6 mil. korun. K 31. 1. 2017 bude činit dluh našeho města pouhých 36.5 mil. To je jistě skvělá zpráva. Snažíme se tak plnit slib, který jsme v roce 2014 dali našim voličům. Žádné megalomanské investice, jako v letech 2010/2014. Dluh se v tomto období pohyboval mezi 110 mil. až 90 mil. ke konci roku 2014. I při šetření se dá budovat. Letos na investice půjde cca 79 mil. korun. Přeji vám vše dobré v roce 2017.

 Ing. Ondřej Wilczynski, Ph.D.

Předseda MO Otrokovice, zastupitel za ANO 2011

 

Rozpočet je základní nástroj finančního hospodaření, kterým se  řídí veškeré činnosti města. Schváleným rozpočtem na rok 2017 mimo jiné podporujeme organizace na území města, které zajišťují činnosti v oblasti kultury, sportu, sociální oblasti, školství, zdravotnictví a jiných zájmových činností. Nemalou část rozpočtu také tvoří výdaje do oblastí jako jsou  vzdělávání a doprava. Další část z rozpočtu je určena na opravy a udržování majetku města a také na investiční činnosti, a to především na rekonstrukci a modernizaci městské sportovní haly, vznik nových parkovacích míst, na zvýšení bezpečnosti ve městě. Budeme dále pokračovat v rozvoji cyklodopravy.  Doufám, že rozpočet tak jak je schválený, uspokojí potřeby co nejširšího spektra občanů našeho města a zároveň bude pokračovat v trendu snižování dluhu města.

Bc. Hana Večerková, DiS.

Místopředseda MO Otrokovice, zastupitelka za ANO 2011

 

ANO, POSOUVÁME NOVÝM ROZPOČTEM OTROKOVICE DOPŘEDU! Až teprve s novým vedením města od konce roku 2014 dochází k posouvání našeho města dopředu! A jistě si všichni klademe otázku, čím to je? ANO, je to tou pozitivní změnou ve vedení města k lepšímu. A za rozvoj města vděčíme i ministru financí ANDREJI BABIŠOVI, který zlepšeným výběrem daní přispěl k vyšším daňovým příjmům do rozpočtu města, díky čemuž můžeme tak krásně rozvíjet město, pečovat o svůj majetek. A můžeme být rádi za tu pozitivní změnu ve vedení našeho města, protože to co tu bylo před tím, by jen zadlužovalo město a chaoticky rozhazovalo peníze, které slouží nám všem. ANO, PROTO JSOU NYNÍ OTROKOVICE BOHATÝM, MODERNÍM MĚSTEM!

Mgr. Jiří Veselý

Člen MO Otrokovice, místostarosta za ANO 2011

17. 1. 2017